Het atelier

Altijd al eens naar India willen gaan? Laat ons je meenemen op reis naar New Delhi! Hier werken wij namelijk samen met Girijesh; In zijn atelier worden voornamelijk producten van leer gemaakt, waaronder de leren weekendtassen en rugzakken van Grayham. In dit artikel willen we je graag voorstellen aan het atelier, de productie van de tassen en de georganiseerde chaos die erbij hoort.

Grayham leer opslag

Dit is de opslag met alle soorten leer die we bij Grayham gebruiken. Het leer voor onze tassen komt van looierijen die zich aan de nieuwe wetgeving van de overheid in India houden. Dit zijn er helaas nog (te) weinig, maar hier zullen we later meer over schrijven. Verschillende delen van het leer worden gebruikt voor verschillende delen van de tas, bepaalde taaie delen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor veel belastte delen als de schouderbanden. In deze opslag wordt het leer ook gesneden.

Grayham leer snijden

Op grote tafels worden de huiden bekeken en vervolgens wordt er zo efficiënt mogelijk het patroon voor de tas uitgesneden. Na het snijden blijven veel reststukjes over, deze worden later gebruikt om lusjes en banden te maken. We proberen niks te verspillen!

Grayham atelier overzicht

In de hal waar de productie daadwerkelijk plaatsvindt staan diverse tafels met naaimachines. De gesneden stukken leer worden hier met de hand aan elkaar gezet en tot een tas gevormd. Overigens kun je op deze foto rechts de enige echte Girijesh spotten, die voor ons een foto maakt van een nieuw sample.

Grayham fishburne leren tas kwaliteitcontrole

Na de productie wordt de kwaliteit van de tassen gecheckt. Hierna worden de gloednieuwe leren weekendtassen of, zoals in dit geval, de leren schoudertassen ingepakt in dozen. De tassen worden vervolgens naar Nederland verzonden. Na het opsturen van de schetsen voor een leren tas kunnen we deze al binnen vier weken in onze voorraad hebben!

Binnenkort zullen we volgen met nieuwe blogs! Deze zullen o.a. gaan over de gehele productie van een tas, en hoe groot het probleem is van ongereguleerde looierijen. Houd hiervoor onze Facebook in de gaten!

Grayham atelier naaimachines leer


Laat een reactie achter!

Reacties worden gemodereerd voor het plaatsen.